Tajemnice zza klauzury

W Pustelni Złotego Lasu odbył się Europejski Festiwal Smaków Klasztornych. Zakonni kucharze rywalizowali o puchar „Kociołka kamedulskiego”.

ks. Tomasz Lis

|

Gość Sandomierski 24/2015

dodane 11.06.2015 00:00
0

Przez dwa dni trwał klasztorny festiwal smakołyków w Rytwianach. Na konkurs klasztornego jadła zgłosiło się 10 kuchennych ekip zakonnych. Swoje przysmaki zaprezentowały zgromadzenia żeńskie i męskie z różnych stron Polski, nie zabrakło także zakonnych specjałów z egzotycznych krajów.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1 / 1
oceń artykuł Pobieranie..

E-BOOK DLA SUBSKRYBENTÓW

ADWENTOWA SZKOŁA MODLITWY