Wszystkie smaki świąt

– Nasz żur jest wyjątkowy, mocny i aromatyczny. Gotujemy go na produktach pochodzących ze świeżo ubitej świni. Plus dużo chrzanu i kilka innych, tylko wiejskich dodatków – tłumaczy Jolanta Szoja, gospodyni z Zarzecza.

Amatorów nie tylko żuru i ciast, ale też palm, kartek i innych świątecznych ozdób przyciągnął do Niska XII Kiermasz Wielkanocny. Na niżańskich plantach swoje wyroby prezentowały Niżańskie Centrum Kultury „Sokół” oraz jego filie w Zarzeczu, Wolinie, Nowosielcu i Racławicach.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

E-BOOK DLA WSZYSTKICH SUBSKRYBENTÓW

ADWENTOWA SZKOŁA MODLITWY