Smaczny Jaś

Za młodu, czyli późną wiosną, jest wysoki, wiotki i pięknie kwitnie. Pod koniec sierpnia zaś, gdy rozpoczyna się czas zbioru, smakosze zachwycają się jego walorami kuchennymi.

Trzeci fasolowy sezon, który właśnie otwarto we Wrzawach, będzie przebiegał pod hasłem „Piękny Jasiek dla turysty”. Stowarzyszenie Producentów Fasoli Wrzawskiej „Piękny Jaś” zaprezentowało żmudny proces uprawy fasoli i tajemnicę wielowiekowej tradycji mającej wpływ na niepowtarzalny smak i walory odżywcze wrzawskiej fasoli.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

E-BOOK DLA WSZYSTKICH SUBSKRYBENTÓW

ADWENTOWA SZKOŁA MODLITWY