Wszystkie smaki świąt

Andrzej Capiga

|

Gość Sandomierski 16/2019

publikacja 18.04.2019 00:00

– Nasz żur jest wyjątkowy, mocny i aromatyczny. Gotujemy go na produktach pochodzących ze świeżo ubitej świni. Plus dużo chrzanu i kilka innych, tylko wiejskich dodatków – tłumaczy Jolanta Szoja, gospodyni z Zarzecza.

Dzieci z Nowosielca prezentują wykonane przez siebie ozdoby. Dzieci z Nowosielca prezentują wykonane przez siebie ozdoby.
Andrzej Capiga /Foto Gość

Amatorów nie tylko żuru i ciast, ale też palm, kartek i innych świątecznych ozdób przyciągnął do Niska XII Kiermasz Wielkanocny. Na niżańskich plantach swoje wyroby prezentowały Niżańskie Centrum Kultury „Sokół” oraz jego filie w Zarzeczu, Wolinie, Nowosielcu i Racławicach.

Dostępne jest 19% treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.