Tajemnice zza klauzury

ks. Tomasz Lis

|

Gość Sandomierski 24/2015

publikacja 11.06.2015 00:00

W Pustelni Złotego Lasu odbył się Europejski Festiwal Smaków Klasztornych. Zakonni kucharze rywalizowali o puchar „Kociołka kamedulskiego”.

Specjały przygotowane  przez siostry nazaretanki,  zdobywczynie głównej nagrody Specjały przygotowane przez siostry nazaretanki, zdobywczynie głównej nagrody
ks. Tomasz Lis /Foto Gość

Przez dwa dni trwał klasztorny festiwal smakołyków w Rytwianach. Na konkurs klasztornego jadła zgłosiło się 10 kuchennych ekip zakonnych. Swoje przysmaki zaprezentowały zgromadzenia żeńskie i męskie z różnych stron Polski, nie zabrakło także zakonnych specjałów z egzotycznych krajów.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.