Dziko w kuchni

ac

|

Gość Sandomierski 51-52/2013

publikacja 19.12.2013 00:00

– W zasadzie jadam tylko nasze potrawy. Polska kuchnia, i to w każdym wymiarze, jest doskonała – przekonywał Grzegorz Russak.

 Dobre rady mistrza Dobre rady mistrza
Andrzej Capiga /GN

Grzegorz Russak, znakomity kucharz, gawędziarz i prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego, promujący wykwintną kuchnię myśliwską, miał w Stalowej Woli zajęcia z uczniami szkół gastronomicznych. Gotowanie z mistrzem odbyło się w Zespole Szkół Nr 3 przy ulicy Polnej, gdzie znajdują się szkolne warsztaty wyposażone w nowoczesny sprzęt gastronomiczny. Pod czujnym okiem pana Grzegorza uczniowie rozbierali mięso sarny, jelenia i dzika dostarczone przez koła łowieckie.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.