Kulinarne popisy

Andrzej Capiga

publikacja 02.12.2013 08:17

W Wiejskim Domu Kultury w Bielińcu gospodynie szkoliły się, jak rejestrować i sprzedawać tradycyjne produkty.

Kulinarne szkolenie Kulinarne szkolenie
Gospodynie z uwagą słuchały wykładu
Andrzej Capiga/GN

W szkoleniu, które prowadził Tomasz Pióro z Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Rzeszowie,  wzięły udział przedstawicielki 14 kół gospodyń wiejskich oraz stowarzyszeń z niżańskiego powiatu zajmujących się wytwarzaniem tradycyjnej żywności. – Tomasz Pióro poruszył między innymi sprawę znakowani produktów oraz  zwrócił także uwagę na należyte odczytywanie etykiety produktów przed zakupem – powiedział organizator szkolenia Wacław Piędel, radny Miasta i Gminy Ulanów. Spotkanie zakończyła degustacja kulinarnych produktów.

 

Więcej w papierowym wydaniu sandomierskiego GN (na 8 grudnia br.).