Jak w Ritzu

Andrzej Capiga

publikacja 06.04.2013 13:15

5 nowych pracowni otwarto w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Stalowej Woli.

Kulinarny konkurs Kulinarny konkurs
Przyszli kucharze mieli przygotować zakąskę
Andrzej Capiga/GN

Dwie z nich to technologiczno-gastronomiczne, a pozostałe to kelnerska, hotelarska oraz architektury krajobrazu. Inwestycja kosztowała 1,1 miliona złotych. Przekazanie pracowni, w którym uczestniczyli starosta stalowowolski Robert Fila oraz jego zastępca Mariusz Sołtys,  połączono z Dniem Otwartym Szkoły. Gościem honorowym był Janek Paszkowski, uczestnik programu Masterchef, który był jurorem konkursu kulinarnego, w którym wzięli udział uczniowie szkoły. Sam też zaprezentował, co potrafi. – Podczas Dnia Otwartego chcemy uczestnikom zapewnić przede wszystkim dobrą zabawę, aby pokazać jak cała społeczność szkoły cieszy się z rewolucyjnych zmian jakie w niej zaszły. Będzie można zapoznać się z zasadami projektowania ogrodów, podziwiać zaprojektowany przez uczniów ogród wertykalny, od ekonomistów otrzymać porady jak zainwestować oszczędności. Na miłośników sportu czeka turniej piłki nożnej – zapewnił dyrektor ZSP NR 3 Paweł Ciołkosz. Dniom towarzyszył też festiwal kulinarny, pokazy kelnerskie, baristów i cukierników.

Więcej w papierowy wydaniu Sandomierskiego "Gościa Niedzielnego"