Z nutą cukinii w szpinakowym cieście

Andrzej Capiga

|

Gość Sandomierski 30/2022

publikacja 28.07.2022 00:00

I Lasowiacki Festiwal Rzemiosła i III Lasowiacki Festiwal Pierogów przyciągnęły na plac im. J. Piłsudskiego w Stalowej Woli tłumy mieszkańców i turystów spragnionych dobrej kuchni. Można było posłuchać ludowej muzyki oraz kupić rzemieślnicze wyroby wprost od producentów.

	Jakub Kuroń przyrządził danie z trzech rodzajów kapusty. Jakub Kuroń przyrządził danie z trzech rodzajów kapusty.
Andrzej Capiga /Foto Gość

W tym roku Miejski Dom Kultury we współpracy z Klastrem Lasowiackim po raz pierwszy zorganizował Lasowiacki Festiwal Rzemiosła. Wzięli w nim udział przedstawiciele różnych zawodów.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

W subskrypcji otrzymujesz

  • Nieograniczony dostęp do:
    • wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
    • wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
    • wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
    • wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
    • wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
  • brak reklam na stronach;
  • Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.