Megasmaczne

Andrzej Capiga

|

Gość Sandomierski 27/2017

publikacja 06.07.2017 00:00

– Proponuję węgierską kuchnię, szczególnie langosza, czyli węgierski street food. Jest to nasze tradycyjne danie – smażony placek z dodatkami – zachęca Ronald Levai.

▲	Ronald Levai przy swoim samochodzie. ▲ Ronald Levai przy swoim samochodzie.
Andrzej Capiga /Foto Gość

Od kilku lat mieszka i pracuje w Łodzi, należy do organizacji Food Truck, która promuje zdrowe, smaczne, a czasami wyszukanie jedzenie, na świecie znane jako street food. Potrawy sprzedawane są bowiem ze specjalnych pojazdów ustawionych na chodnikach przy jezdni. Kilkanaście barwnych food trucków zjechało do Stalowej Woli. Są w trasie promującej ten typ jedzenia, popularny już w dużych miastach, ale mniej znany na prowincji. – Pomysł na food trucki narodził się z pasji ludzi, którzy chcą sobie pogotować w domu. W większości nie są to zawodowi kucharze. Niektórzy podróżowali po świecie i stamtąd przywieźli ciekawe pomysły – wyjaśnia Radosław Bieńkowski z organizacji Food Truck.

Dostępne jest 55% treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.